Sdíleno v březnu

Sledujete náš Instagram? Měli byste začít, protože přicházíte o spoustu našich aktivit

V březnu naše škola zažila vzrušující časy, od Biologické olympiády, která rozvinula vědecké dovednosti žáků, po pokračující přístavbu a rozšiřování školních. Talentovaní žáci oboru Fotograf představili krásu Horské Kvildy ve fotografické výstavě a jedna z našich žákyň se dostala do finále soutěže Photobase. Hostili jsme budoucí učitele v rámci programu TEFE a naši studenti si vyzkoušeli své znalosti v angličtině a financí v soutěži Finanční gramotnost. Pečení s láskou ukázalo kreativitu našich pekařů a v Olympiádě v angličtině jsme slavili úspěch s bronzovou medailí. Chemiklání, školení kadeřníků, Den průvodců, výstava orchidejí a exkurze do Velkoobchodu Hana byly dalšími aktivitami, které rozšířily naše obzory. Beseda o finanční gramotnosti a úspěšné složení cambridgeských zkoušek z angličtiny přinesly našim žákům nové certifikáty a dovednosti. Tento měsíc byl plný učení, růstu a společenského angažmá.

 

Biologická olympiáda

Biologická olympiáda: potvrdila zájem žáků o přírodní vědy!  Zájem o biologii: Naši talentovaní žáci se zapojili do řešení praktických i teoretických úloh. Jejich vášeň pro přírodní vědy byla nakažlivá!

Prohloubení znalostí: Během soutěže si naši žáci rozšířili své biologické znalosti a objevili fascinující svět buněk, organismů a ekosystémů.

Praktické dovednosti: Manipulace s mikroskopem, identifikace rostlin a živočichů – naši žáci se stali malými vědeckými detektivy!

Zkušenosti pro život: Biologická olympiáda není jen soutěží, ale i cestou k osobnímu růstu. Naši mladí badatelé se naučili spolupracovat, analyzovat data a řešit problémy.

Děkujeme všem, kteří se zapojili, a těm, kteří nás podporovali!

Stavíme nové učebny a zázemí

Máme skvělou zprávu!  Naše škola se rozrůstá a modernizuje.  V ulici Husova stavíme nové učebny, zázemí a provozovnu, které budou vybaveny nejnovější technologií a zařízením.  Tato přístavba nám umožní lépe se učit, spolupracovat a rozvíjet naše dovednosti. 

Projekt Nová přístavba – nová příležitost pro modernizaci vzdělávání je spolufinancován Evropskou unií.

Děkujeme i Jihočeskému kraji za jeho podporu a spolufinancování tohoto projektu.

Těšíme se na dokončení stavby. Sledujte její průběh na našem Instagramu.

Slavnostní zakončení výstavy Pohledy na Horskou Kvildu: Živá krajina objektivem mladých fotografů

Dnes je poslední den, kdy si můžete prohlédnout nádhernou výstavu fotografií z Horské Kvildy, kterou připravili talentovaní žáci ze Střední školy obchodní, České Budějovice.  Výstavu zakončil náměstek hejtmana pro oblast kultury, ředitelka školy a jeden z mladých fotografů svým projevem.  Poděkovali všem, kteří se podíleli na realizaci tohoto projektu a podpořili jejich tvorbu.

Na výstavě jste mohli obdivovat snímky, které zachycují živou krajinu Horské Kvildy v různých ročních obdobích.  Viděli jste, jak se mění barvy, světlo a atmosféra v této části Šumavy.  Zaujaly vás také fotografie, které ukazují pohyb a krásu vody v Hamerském potoce a řece Vydře.

Výstava byla nejen příležitostí k prezentaci výsledků práce žáků, ale také k rozvoji jejich fotografických dovedností a vyjádření.  Na výstavě jste mohli zjistit, jak se mladí fotografové učili používat různé techniky, kompozice a úhly pohledu.  Také jste se dozvěděli, jak se inspirovali přírodou, historií a kulturou Horské Kvildy.

Děkujeme vám za vaši podporu a zájem o naši výstavu.  Doufáme, že se vám líbila a že vás inspirovala k objevování krás Šumavy.

Photobase

Máme skvělou zprávu!  Naše žákyně se probojovala do finále soutěže Photobase se svými úžasnými fotografiemi.  Její snímky "Hra na babu", "Mateřská láska" a "Znovuzrození" zaujaly odbornou porotu a budou vystaveny na Novoměstské radnici v Praze. Tam se také 19. března dozvíme, jak si vedla v konkurenci ostatních kategorií.  Jsme na ni hrdí a držíme jí palce.  Podpořte ji také a navštivte výstavu od 20. března do 7. dubna 2024

TEFE

 Naše škola hostila budoucí učitele ze zahraničí, kteří k nám přijeli v rámci programu TEFE A+ BIP organizovaným Filozofickou fakultou JU. Tito učitelé navštívili třídu 4CR, která se chystá na maturitu a prezentovala jim různá témata. Budoucí učitelé se tak dozvěděli mnoho zajímavostí o České republice a našem školním životě.


Sdíleno v březnu

Fotogalerie