Úspěchy fiktivních firem a soutěž v účetnictví

V závěru školního roku se žáci oboru Ekonomika a podnikání a Obchodník zúčastnili několika online soutěží. 

akce MUB-LINE SPECIÁL

9. června 2021 se 6 fiktivních firem z naší školy zúčastnilo akce MUB-LINE SPECIÁL "Tvoříme společně budoucnost", která byla zaměřena na "DEN ODPOVĚDNÉHO PODNIKÁNÍ". Této akce se zúčastnilo 40 fiktivních firem z ČR a ze Slovenska. Po celou dobu fiktivní firmami mezi sebou obchodovaly, ale také soutěžily ve třech soutěžních kategoriích "O nejlepší leták odpovědného produktu", O nejkreativnější projekt odpovědného podnikání" a ve "Znalostním kvízu". Do jednotlivých soutěžních kategorií se zapojily i fiktivní firmy z naší školy a to: Bat-Bed, Hotel GRAND, PEN HANDS, Popelčino Tajemství, Sportovní centrum Koloseum a The World. V soutěžní kategorii "O nejlepší leták odpovědného produktu" se do TOP 10 probojovaly letáky fiktivních firem Bat-Bed a PEN HANDS a v kategorii "O nejkreativnější projekt odpovědného podnikání" se do TOP 10 probojovala fiktivní firma PEN HANDS. V první soutěžní kategorii se na 8. místě (z 38 fiktivních firem) umístila se svým letákem fiktivní firma PEN HANDS a na 3. místě fiktivní firma Bat-Bed. A ve druhé soutěžní kategorii se na 10. místě umístila fiktivní firma PEN HANDS (ze 27 fiktivních firem). Všem zúčastněným fiktivním firmám a obzvláště umístěným v TOP 10 gratulujeme.

Účetní tým

Dne 10. 6. 2021 se tři žáci 3. ročníku oboru Ekonomika a podnikání zúčastnili celostátní soutěže "Účetní tým", která tento rok probíhala v online formě a organizuje ji SVŠE Znojmo. Žáci si vedli velice dobře. Z celkových možných dosažených 300 bodů získali 237 bodů. O 5 bodů týmu utekl postup do finále. Gratulujeme.

Veletrhu fiktivních firem Písek

18. června 2021 byly vyhlášeny výsledky Veletrhu fiktivních firem Písek, který pořádala OA a Jazyková škola Písek. Veletrhu se zúčastnilo 49 fiktivních firem a naši školu reprezentovaly dvě fiktivní firmy: PEN HANDS (žáci třídy 3 O) a Hotel GRAND (žáci třídy 3OP). Zúčastnily se 4 soutěžních kategorií:

  1. Soutěž o nejlepší leták v anglickém jazyce
  2. Soutěž o nejlepší katalog v českém jazyce
  3. Soutěž o nejlepší firemní web
  4. Soutěž o nejlepší vizitku

Firma Hotel Grand se umístila na 3. místě v soutěžní kategorii o nejlepší leták v anglickém jazyce.

Veletrh se odehrával distančně, tzn. že byly zaslány soutěžní materiály poštou a poté proběhlo 18. června 2021 slavnostní vyhlášení výsledků, které bylo uvedeno na youtube

 


Úspěchy fiktivních firem a soutěž v účetnictví

Fotogalerie