Odborná stáž v Lotyšsku

Kam jsme odletěli? ✈Do hlavního města Lotyšska (Riga). Od 6.9. do 19.9. zde probíhá stáž v hypermarketech společnosti Rimi, které se účastní celkem 10 žáků (absolventů). 3 žákyně oboru Obchodník, 4 žákyně oboru Ekonomika a podnikání a 3 čerstvé absolventky oboru Ekonomika a podnikání.  

Erasmus+Stáž, která je financována z programu Erasmus+2019, byla z důvodu nepříznivé epidemické situace přesunuta z jarních měsíců roku 2020.

 

A jak stáž probíhá?

První den absolvovaly všechny účastníce společnou prezentaci firmy a prošly bezpečnostním školením v centrálním sídle společnosti Rimi. Následně byly rozděleny do dvou skupin po 5 osobách a začaly pracovat v hypermarketech Rimi. Jedna skupina pracuje v obchodním centru Olimpia a druhá v obchodním centru Spice. V odpoledních hodinách a o víkendech mají naplánovaný bohatý kulturní a sportovní program (Výlety do zajímavých turistických měst Sigulda a Jūrmala, návštěvy několika muzeí, centrální tržnice, knihovny, prohlídka historického centra Rigy, curling, lasergame a jiné aktivity).

 


Odborná stáž v Lotyšsku

Fotogalerie