Myslet na druhé umíme

Myslet na druhé naši žáci umí! Letos se k odběru v rámci akce Valentýnská kapka krve ve dnech 15.2. – 22.2.2022 přihlásilo 44 žáků.

Doufáme, že vzhledem k nepřízni doby se nám letos podaří překročit hranici 660 dárců za 19. ročníků této akce. Máme radost, že naši žáci myslí na osudy druhých a chtějí krev darovat. Tato akce je pro mladé lidi krok, ke kterému by třeba sami těžko hledali odvahu.

Valentýnská kapka krve především pomáhá prolomit bariéry, zbavuje žáky strachu ze samotného odběru. „Jdu poprvé a mám smíšené pocity. Nevím, co mě čeká, jestli to bolí nebo jestli je to v pohodě,“ obávají se odběru nováčci. Mnozí z nich se však po této akci rozhodnou darovat krev pravidelně.

Akce vzešla z nápadu partnerské školy v Bratislavě. I letos, již po devatenácté, motivuje mladé lidi k dobrovolnému dárcovství.

U příležitosti svátku svatého Valentýna přichází dobrovolníci z řad žáků a pedagogů školy na Transfuzní oddělení Nemocnice České Budějovice, a.s., aby zpečetili svou lásku k životu několika kapkami darované krve. Za uplynulých osmnáct let konání této akce darovalo na svatého Valentýna svou krev již 616 žáků školy.


Myslet na druhé umíme

Fotogalerie