Sdíleno na Instagramu - Září/Říjen

Sledujete náš Instagram? Měli byste začít, protože přicházíte o spoustu našich aktivit!

Začátek školního roku byl ve znamení Adaptačních kurů prvních ročníků, prostor sociálních sítí ovládli i Fotografové se svojí výstavou z Benátek a dalšími exkurzemi. Přinesli jsme i fotografie z exkurzí oboru Aranžér, žáci tohoto oboru navštěvovali zejména různé výstavy pro načerpání inspirace. Žáci oboru Obchodník pomáhali při organizaci Kabelkového veletrhu. Prezentovali jsem školu na Burzách středních škol a společně oslavili 115 let budovy školy v ulici Husova. Sdíleli jsme úspěchy žáků v angličtině a u maturit, zábavné aktivity z hodin, přednášky odborníků, sportovní úspěchy žáků a aktivty spadající do preventivního programu školy. 

 

Zamilujte se do Benátek s námi!

Přijďte si prohlédnout naši výstavu fotografií, které zachycují krásu a atmosféru tohoto jedinečného města.

Naše snímky vám ukážou nejen známé památky, jako je náměstí sv. Marka, ale i skryté klenoty, které jste možná ještě neviděli.

 

Výstava krojů

Se žákyněmi z druhého ročníku obor Aranžér jsme vyrazily na výstavu jihočeských krojů v Regionálním muzeu v Českém Krumlově.   Na výstavě jsme se dozvěděly spoustu zajímavých informací o historii, významu a symbolice krojů.  Naším cílem bylo načerpat inspiraci pro naši soutěž AR - Junior 2023, na které nás čeká disciplína špendlení na téma „Inspirace krojem".  Myslím, že jsme si odnesly spoustu nápadů a těšíme se na tvorbu našich originálních aranžmá.

 

Maturitní zkoušky

Probíhá podzimní termín maturitních zkoušek a my jsme hrdí na naše maturantky a maturanty! Hodně úspěchu a nezapomeňte si užít tento významný okamžik!

 

Adaptační kurzy

Adaptační kurzy - plné zážitků, které stmelují kolektiv - jsou stále v plném proudu.  

 

Olšina

Máme za sebou úžasnou exkurzi do přírody, kde jsme se učili, jak fotit krajinu jako profíci! Zjistili jsme, jak používat fotografické filtry a jak zachytit krásu okolí naučné stezky Olšina u Lipna. Podívejte se jak některé z našich snímků vznikali. Pokud se vám líbí naše práce, nezapomeňte nás sledovat a sdílet naše příspěvky s vašimi přáteli!

 

Burzy škol

Potkali jste dnes v Třeboni náš skvělý tým  složený z žáků a učitelů školy?

Pomohou vám se se rozhodnout pro správný obor! 

Zajímají vás informace o studiu jazyků na naší škole? Chcete vědět, kde se uplatňují absolventi naší školy? Ještě nevíte, co je to fiktivní firma? Neváhejte a zeptejte se nás osobně na další burze škol 10.10. v Českém Krumlově.

115 let budovy

115 let od položení základního kamene budovy školy oslavíme již tento pátek a tuto sobotu 13.-14.10. na mimořádných Dnech otevřených dveří. Přijďte se podívat, jak se vzdělávání za 115 let změnilo.

 

Máme rádi Coca-Colu?

A víte, jak se vyrábí? My ano, protože jsme byli na exkurzi do výrobního závodu Coca-Cola HBC v Praze-Kyjích!

Bylo to super zážitek, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací o historii, výrobě a distribuci této světoznámé značky. Například víte, že Coca-Cola HBC používá dešťovou vodu ze střech budov k zavlažování mokřadu v blízkosti areálu? A že PET lahve musí mít do července 2024 přidělaná víčka, aby se neztrácela?

Také jsme si prohlédli výrobní linku a sklad firmy a viděli jsme, jak se plní a balí lahve a plechovky. Bylo to fascinující sledovat, jak rychle a efektivně to probíhá.

A samozřejmě jsme si také ochutnali různé nápoje firmy Coca-Cola a dostali jsme nějaké propagační předměty. Byla to skvělá exkurze a moc jsme si to užili.

Děkujeme Coca-Cola HBC za tuto příležitost a za jejich pohostinnost.  Budeme si pamatovat tento den ještě dlouho.

 

Víte, že absolventa naší školy - Matyáše Palkoviče - slýcháte ve vysílání Hitrádio Faktor?

Poslechněte si jeho pozvání na Dny otevřených dveří, které můžete navštívit 14. 10. do 16:00. Nestíháte? Nevadí,určitě si vybrete z dalších termínů: 2. – 4. 11. 2023při příležitosti výstavy Vzdělání a řemeslo, 12. – 13. 1. 2024 (Přijímací zkoušky nanečisto),9. – 10. 2. 2024 (Přijímací zkoušky nanečisto)

 

Photo Hunt

Ahoj všichni! Třída 4CR se během měsíce září vydala do terénu. V rámci propojení dvou předmětů - ANJ a Průvodcovských služeb se v anglickém jazyce nejprve vzájemně provedli městem a během anglické aktivity zvané Photo Hunt s originálními úkoly, pořídili velmi zajímavé a kreativní snímky s ČB v pozadí. Uhodnete, jak zněly úkoly?

 Podívejte se na některé z našich fotek a zkuste uhodnout, co jsme museli udělat, abychom je pořídili.

Napište nám do komentářů, co si myslíte, že byly naše úkoly, a my vám řekneme, jestli máte pravdu. Také nám dejte vědět, která fotka se vám líbí nejvíc.

 

Učíme venku

Ochladilo se, a tak vzpomínáme na hezké počasí. Začátkem září jsme měli  hodinu matematiky venku. Měřili jsme stín stromu a vypočítali výšku stromu, pak jsme odhadovali objem dřeva v kmeni poraženého stromu.

 Bylo to velmi zajímavé a poučné, protože jsme si procvičili různé matematické dovednosti, jako je měření, úhly, poměry, obvod a obsah.

Podívejte se na některé z našich fotek z této hodiny a uvidíte, jak jsme si užívali matematiky na čerstvém vzduchu.

 

Co víte o designu?

Víte, že se může týkat různých oblastí? Grafický design, průmyslový design, módní design, webový design, interiérový design, architektonický design a dalších.

My jsme se o designu dozvěděli více na návštěvě již 25. ročníku veletrhu designu, který se konal ve Veletržním paláci v Praze. Byla to velkolepá přehlídka firem i jednotlivců, pro které je vzhled, krása a užitná hodnota produktu důležitá. Na ploše jsme obdivovali produkty z oblasti nábytku, skla, šperku, textilu, sledovali jsme nejnovější trendy v propagaci a aranžování, zajímalo nás použití písma a všimli jsme si použití techniky a interaktivnosti u jednotlivých instalací. Důležitým tématem byla i udržitelnost, recyklace. Další instalace nabízelo i Uměleckoprůmyslové muzeum a prostory Míčovny na Pražském hradě.

 

Kabelkový veletrh

Za symbolické ceny se prodávaly kabelky na tradičním Kabelkovém veletrhu v obchodním centru IGY v Českých Budějovicích. Žáci naší školy oboru vzdělání Obchodník byli opět u toho, aby podpořili dobrou věc, protože výtěžek z prodeje byl určen na podporu nadaných dětí skrze Nadační fond Jihočeské naděje.

Naši žáci pomáhali s přípravou a prodejem kabelek.

Podívejte se na některé z našich fotek z této akce a uvidíte, jak jsme si užívali prodej a pomoc druhým. Bylo to velmi zábavné a poučné zároveň, protože jsme si procvičili naše obchodní dovednosti, komunikaci s zákazníky a spolupráci v týmu. Také jsme se dozvěděli něco o různých typech kabelek a jejich značkách.

Napište nám do komentářů, co si myslíte o této akci, a jestli jste si nějakou kabelku také koupili.

 

Veletrh fiktivních firem

Už jsme zvědaví, jak to letos dopadne. Devátý ročník Veletrhu fiktivních firem již 2.-3. listopadu na českobudějovickém výstavišti, nenechte si ho ujít.

 

Je skvělé mít kolegy se smyslem pro humor.

Jestli chceš zažít přátelskou atmosféru i ty, zavítej na další Dny otevřených dveří, které proběhnou již příští týden od 2. do 4. listopadu.

 

Certifikáty z angličtiny

Gratulujeme našim žákům 3. a 4. ročníku, kteří si v podzimních měsících vyzvedli v Britském centru JU jazykové certifikáty úrovně B1-C1!

Tito žáci prokázali své jazykové dovednosti a získali mezinárodně uznávaný doklad, který jim nahradí profilovou část maturitní zkoušky. Jsme na ně hrdí a přejeme jim hodně úspěchů v dalším studiu!

A protože víme, že jste fanoušci speciálních fotoefektů našich angličtinářek, nemohli jsme si je ani tentokrát odpustit.

 

Přednáška o houbách v Jihočeském muzeu

Máte už plány na prázdniny? Co tak vyrazit na houby?

Pokud potřebujete nějaké tipy, jak poznat jedlé houby od jedovatých, obraťte se na naše žáky ze Třídy 4FT, kteří absolvovali zajímavou přednášku o houbách v Jihočeském muzeu!

Přednášku vedla mykoložka Mgr. Martina Vašutová, Ph.D, členka katedry botaniky na Přf JU. Žáci tak měli možnost vstřebávat informace od odborníka, který aktivně rozšiřuje vědění v oboru.

Po přednášce následovala prohlídka samotných plodnic hub, které byly vystaveny v muzeu. Žáci si mohli prohlédnout různé druhy hub, jejich barvy, tvary a velikosti.

Podívejte se na naše fotky z této zajímavé exkurze a nechte se inspirovat k vlastnímu houbaření!

 

Středoškolský atletický pohár v Českých Budějovicích

Chcete být fit a zdraví? Pak si o prázdninách zasportujte!

Naše atletická družstva vám mohou být inspirací. Na okresním kole Středoškolského atletického poháru v Českých Budějovicích si vedli skvěle!

Naši chlapci obsadili 8. místo a naše děvčata si vybojovala 3. místo a bronzové medaile!

Podívejte se na naše fotky z této úžasné akce a nechte se motivovat k vlastnímu sportování!

 

Hasičský záchranný sbor

Žáci oboru fotograf se vydali na exkurzi do centrály Hasičského záchranného sboru v Českých Budějovicích, aby pořídili reportážní fotografie z jejich cvičení. Viděli jsme, jak hasiči zachraňují lidi z výšek a jak používají různou techniku. Měli jsme dokonce možnost vyzkoušet si slaňování z plošiny a vyprošťování osob z nepřístupných prostorů. Byla to skvělá zkušenost a naučili jsme se kromě focení i spoustu zajímavých věcí. Podívejte se na naše fotky a dejte nám like!

 

Linka bezpečí

Minulý týden jsme zažili super zajímavý preventivní program od Linky bezpečí na téma psychohygiena a gender, sex a vztahy. Dozvěděli jsme se spoustu nových informací a diskutovali jsme o tom, jak si chránit své duševní zdraví, jak respektovat rozmanitost a jak budovat zdravé vztahy. Bylo to moc fajn a poučné. Děkujeme Lince bezpečí za skvělou přednášku a aktivitu.

Tady je pár fotek z našeho programu. Podívejte se, jak jsme si ho užívali.

 


Sdíleno na Instagramu - Září/Říjen

Fotogalerie