Sdíleno v lednu

Sledujete náš Instagram? Měli byste začít, protože přicházíte o spoustu našich aktivit! V lednu dominovaly Instagramu úspěchy našich žáků v soutěžích (Best in English, Veletrh fiktivních firem OA Vinohradská), žáci se zapojili i do pomoci ostatním (Tříkrálová sbírka). Žáci se zúčastnili řady exkurzí(Techmania), besed s oborníky (fotograf David Sládek), zapojili se do projektů (Hrdinové řemesla), organizovali jsem soutěž pro základní školy - Mladý chemik  a Dny otevřených dveří.

Škola doporučená zaměstnavateli

Jsme hrdí na to, že jsme byli vybráni mezi 10 nejlépe hodnocených škol v Jihočeském kraji podle zaměstnavatelů!  Naše střední škola je nyní oficiálně ŠKOLA DOPORUČENÁ ZAMĚSTNAVATELI. Děkujeme všem našim žákům, učitelům, nepedagogickým pracovníkům a partnerům za jejich úsilí a podporu.  Společně tvoříme kvalitní a moderní vzdělání pro budoucnost.

 

Tříkrálová sbírka

Naši žáci dnes vybrali 2450 Kč, které byly vloženy na účet tříkrálové sbírky. Všem, kteří umí myslet na ostatní a ve sbírce přispěli, děkujeme!

 

Dny otevřených dveří a přijímací zkoušky nanečisto

Chcete zjistit, jak jste připraveni na Přijímací zkoušky z Českého jazyka a Matematiky?

>Přijďte ve dnech 12. - 13. 1.na naše Dny otevřených dveří a zkuste si je nanečisto!

Znáte naši školu zatím pouze z internetu a chcete vidět, jak to u nás skutečně vypadá?

>Přijďte se ve dnech 12. - 13. 1. podívat i osobně a zjistěte o nás víc!

 

Jak podat přihlášku na střední

Aby v tom nebyl guláš  Přijímací řízení - přehledně. Máte nějaký dotaz k přijímacímu řízení?  Ptejte se do komentářů na @sso.husova.9

 

Mladý chemik – krajské kolo

Gratulujeme všem účastníkům krajského kola soutěže HLEDÁME NEJLEPŠÍHO MLADÉHO CHEMIKA 8. A 9. TŘÍD ZŠ VE ŠKOLNÍM ROCE 2023-2024!

Tato soutěž je vyhlášena Svazem chemického průmyslu ČR a spoluvyhlašuje MŠMT ČR.

V Jihočeském kraji se soutěže zúčastnilo 120 žáků ze 40 škol a v Plzeňském kraji 100 žáků ze 30 škol.

Z každého kraje postoupilo do regionálního finále 15 nejlepších mladých chemiků, kteří se utkají o titul nejlepšího chemika Jihozápadu.

Regionální finále proběhne 23.1.2024 na SŠO České Budějovice, Husova 9.

Přejeme všem finalistům hodně štěstí a úspěchů!

Podívejte se na naše fotky z krajského kola a sdílejte je s přáteli!

 

Best in English

Jsme hrdí na naše žáky, kteří se zúčastnili mezinárodní soutěže Best in English a dosáhli skvělých výsledků!  Naše škola byla mezi nejlepšími v ČR, v regionu i ve světě.  Gratulujeme naší nejlepší žákyni ze 4CR, která se umístila na 857. místě z 24343 soutěžících z celého světa Děkujeme všem 45 žákům, kteří reprezentovali naši školu, a jejich učitelům, kteří je podporovali.  Jste skvělí!

 

Fotografická reportáž – Hasičský záchranný sbor

V pátek jsme se zúčastnili tréninku, kteří zachraňovali tonoucí na ledu. Trénink Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje nám posloužil jako skvělá příležitost pro nácvik reportážní fotografie. Bylo to napínavé, poučné a zábavné zároveň. Podívejte se na naše fotky z této akce a uvidíte, jak jsme si užili tento nezapomenutelný zážitek.

 

Techmania

Vydali jsme se na exkurzi do Techmanie v Plzni, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavých věcí o High-tech technologiích a jejich přínosu pro společnost a zdraví.

Nebyla to jen nudná přednáška, ale zábavná a interaktivní výuka, kde jsme si mohli vyzkoušet různé pokusy a experimenty.

Bylo to super zkušenost, která nám rozšířila obzory a posílila naše dovednosti.

Děkujeme Techmanii za skvělý program a našim učitelům za organizaci exkurze.

 

Mladý chemik – regionální finále

Gratulujeme všem účastníkům krajského kola soutěže HLEDÁME NEJLEPŠÍHO MLADÉHO CHEMIKA 8. A 9. TŘÍD ZŠ VE ŠKOLNÍM ROCE 2023-2024!

Včera se uskutečnilo regionální finále pro 30 nejlepších mladých chemiků Jihočeského a Plzeňského kraje, kteří prokázali své znalosti a dovednosti v testu a v laboratoři.

Soutěž se konala pod záštitou primátorky města České Budějovice Dagmar Škodové Parmové @dagmarskodovaparmova, která přišla osobně povzbudit soutěžící.

 

Veletrh fiktivních firem – OA Vinohradská

Další úspěch pro na naše fiktivní firmy, které si vedly skvěle na regionálním veletrhu na OA Vinohradská!

Naše týmy z EKOstickers, Gossip nails, Solapantex a ÚZKO ukázaly svou kreativitu, profesionalitu a obchodní dovednosti v konkurenci 34 fiktivních firem.

Zvláštní gratulace patří firmě Gossip nails, která získala 3. místo v celkovém pořadí, 1. místo v kategorii Prezentace a 3. místo v divácké soutěži!

Děkujeme všem, kdo nás podpořili a přišli se podívat na naše produkty a služby. Byla to skvělá zkušenost a už se těšíme na další veletrh!

Odborník z praxe – fotograf David Sládek

Měli jsme tu čest hostit Davida Sládka, jednoho z nejlepších dokumentárních fotografů v Česku. Jeho práce nás ohromila a inspirovala. Ukázal nám, jak zachytit dění na ulicích, na demonstracích a v jiných situacích, které vyžadují odvahu a citlivost.  Sdílel s námi své tipy a triky, jak vytvořit silné a působivé snímky, které vyprávějí příběhy.  Byla to nezapomenutelná zkušenost, která nám otevřela oči pro krásu a význam dokumentární fotografie.  Děkujeme.

 

Pekaři – hrdinové řemesla

Naši pekaři se dnes stali hrdiny řemesla!  Byli jsme pozváni do projektu Jihočeské hospodářské komory, který má za cíl podpořit studium řemesel.  Navštívili jsme ZŠ Grünwaldova v Českých Budějovicích a ukázali deváťákům, jak se pečou svatební koláčky.  Bylo to moc fajn a všichni si to užili. A koláčky byly vynikající!


Sdíleno v lednu