Sdíleno v únoru

Sledujete náš Instagram? Měli byste začít, protože přicházíte o spoustu našich aktivit!  V únoru se uskutečnila výstava fotografií ze Šumavy žáků oboru Fotograf, sdíleli jsme vzdělávací návštěvu pivovaru Budvar, besedu s primářem transfúzního oddělení, nejvíce prostoru jsme věnovali akci Valentýnská kapka krve, zvali jsme na prohlídku města s našimi žáky jako průvodci, sdíleli výsledky soutěže mladých chemiků, zavítali jsme na výstavu Mistři renesance, soutěž v účetnictví a setkání s anonymními alkoholiky.

 

1.2. – Zažili jsme v 1. pololetí – Veletrh fiktivních firem

Naši žáci se zúčastnili 9. Veletrhu fiktivních firem, který jsme jako každoročně pořádali na Výstavišti v Českých Budějovicích.  O umístění zabojovaly 4 naše firmy: Ekostickers, Gossip nails, Solapantex a ÚZKO.

Gossip nails vyhráli 1. místo za nejlepší prezentaci a 2. místo za nejlepší stánek.

Gratulujeme také slovenským firmám VEGIS a FRKACULE, které obsadily první a druhé místo v

celkovém pořadí.  Děkujeme všem, kteří se podíleli na úspěchu veletrhu, včetně poroty, hostů a vystavovatelů.  Veletrh byl pro nás nezapomenutelným zážitkem, který nás inspiroval k dalšímu vzdělávání a podnikání.

 

5.2. Zažili jsme v 1. pololetí – AR JUNIOR

Naši aranžéři se zúčastnili soutěže AR JUNIOR a dosáhli skvělých výsledků!  Soutěž probíhala dva dny v různých kategoriích, jako bylo dárkové balení, kresba, maketa, písmo a plakát.  Naši žáci předvedli svou kreativitu, šikovnost a talent.  Některé z jejich prací si můžete prohlédnout na fotkách.  Jsme na ně pyšní a blahopřejeme jim k jejich úspěchu!

 

6.2. Pohledy na Horskou Kvildu: Živá krajina objektivem mladých fotografů

 

Přijďte se podívat na úžasnou výstavu fotografií, která vás zavede do srdce Šumavy. Na výstavě uvidíte snímky krajin Horské Kvildy, které pořídili žáci oboru Fotograf ze Střední školy obchodní, České Budějovice.  Obdivujte, jak žáci zachytili pohyb a krásu vody v Hamerském potoce a řece Vydře.  Zjistěte, jak se mladí fotografové vyjadřují prostřednictvím obrazu a jak se rozvíjeli ve svém tvůrčím procesu.  Výstava probíhá od 5.2. do 29.2. v prostorách Krajského úřadu Jihočeského kraje. Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost vidět Šumavu jinak!

7.2. – DOD – dipsy, přijímací zkoušky nanečisto – video

Využij poslední možnosti se k nám podívat naživo.

Chceš získat jistotu u přijímacích zkoušek? Vyzkoušej si je u nás nanečisto

Máš otázky k elektronickému podávání přihlášek?

Náš zkušený IT tým ti dokáže poradit.

 

 

8.2. – Valentýnská kapka krve - video

Přidejte se k 21. ročníku akce Valentýnská kapka krve. Myslete na druhé a darujte krev.

Přihlásit se můžete až do 12. února. Akci můžete podpořit i červeným tričkem nebo výzdobou školy.

 

Daruješ krev? Odpověz v naší anketě.

 

9.2.  Zažili jsme v 1. pololetí – Domov mládeže

Naše žákyně na Domově mládeže si užily spoustu zábavy a poučení v prvním pololetí!  Zúčastnily se pravidelného cvičení jógy na DM, karaoke párty na DM a besedy s Policií ČR o bezpečnosti na ulicích. Také si prošly venčení psů z útulku a poznaly nové kamarády. A samozřejmě nechyběl ani Seznamovací večer plný her a tance na DM Trocnovská. Bylo to skvělé pololetí a těšíme se na další!

 

 

13.2. – Budvar pivní univerzita

Naši pivovarníci se vzdělávali v Budvar pivní univerzitě! Byli jsme v národním pivovaru Budějovický Budvar a naučili jsme se spoustu nového o pivu. Zjistili jsme, jak se liší různé druhy piv, jak se označují, jak se o ně starat a jak je správně čepovat. A samozřejmě jsme si to i vyzkoušeli na vlastní kůži. Byla to super zábava a poučení zároveň.

 

15.2. – Beseda s primářem

Zúčastnili jsme se besedy s Prim. Transfúzního oddělení českobudějovické nemocnice MUDr. Vít Motáňem, který nám vysvětlil, proč je dárcovství krve tak důležité a jak probíhá celý proces.

Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací a odpověděli na naše otázky. Někteří z nás se dokonce rozhodli stát se dárci krve a přispět tak k záchraně životů.

Byla to velmi poučná a inspirativní akce, za kterou děkujeme panu primáři a jeho týmu.

16.2.  Valentýnská kapka krve

Valentýnská kapka krve už 21 let motivuje mladé lidi k dobrovolnému dárcovství.  Jsme hrdí, že jsme mohli zpečetit naši lásku k životu a pomoci těm, kteří to potřebují.  Věříme, že letos přesáhneme 700 dárců za 21 let akce.

Děkujeme všem, kteří se připojili, i těm, kteří nás podporovali.

Darujte na Valentýna nejen své srdce, ale také krev. Krev je život, krev je láska.

19.2. – Prohlídka města zdarma

Znáte Budějovice dobře? Chtěli byste se o nich dozvědět víc?

Přijměte pozvání k prohlídkám města zdarma.

Uskuteční se 23. února od 10:00 ve spolupráci s Asociací průvodců ČR. Sraz zájemců před hotelem Budweis. Délka prohlídky cca 2 hodiny. Přihlásit se může každý jednoduše na e-mailu: sekretariat@sso.cz  Jen nezapomeňte uvést své jméno a telefonický kontakt.

Těšíme se na Vás - žáci oboru Cestovní ruch.

 

20.2. Mladý chemik

Jsme hrdí na všechny mladé chemiky, kteří se zúčastnili regionálního finále soutěže HLEDÁME NEJLEPŠÍHO MLADÉHO CHEMIKA ČR!

Naše škola opět pořádala tuto prestižní soutěž, která testovala znalosti a dovednosti žáků základních školy z Jihočeského a Plzeňského kraje v teoretických i praktických úlohách z oblasti chemie.

Soutěžící si zaslouží naše uznání a gratulace, zejména ti, kteří postoupili do celostátního kola.

Děkujeme také všem partnerům, kteří soutěž  podpořili .

A samozřejmě děkujeme našim učitelům chemie a žákům aplikované chemie, kteří se postarali o organizaci a průběh soutěže a připravili pro soutěžící i doprovázející učitele doprovodný program plný chemických pokusů a her.

Soutěž byla nezapomenutelným zážitkem pro všechny zúčastněné a těšíme se na další ročník soutěže HLEDÁME NEJLEPŠÍHO MLADÉHO CHEMIKA ČR!

 

21.2. Wocabee - šampionát

Naši žáci se dnes zúčastnili soutěže v německém jazyce a skončili na skvělém 11. místě v okrese!  Používali aplikaci Wocabee, která jim pomáhá procvičovat slovní zásobu v němčině.

 


Sdíleno v únoru

Fotogalerie