Mladí pekaři se utkali v soutěži Pekař roku 2023 Junior

Poslední březnové úterý a středu proběhl již 25. ročník soutěže Pekař roku v kategorii Junior. Soutěž hostila v Kladně firma Backaldrin, s. r. o. Finále se zúčastnili nejlepší žáci potravinářských škol a učilišť z celé České republiky.

Naši školu skvěle reprezentovala žákyně 3. ročníku, která se umístila na krásném 4. místě. Gratulujeme k úspěchům v pekařském řemesle.

Soutěžící se utkali v přípravě pšenično-žitných chlebů, běžného i vícezrnného pečiva. Finalisté dále soutěžili v přípravě několika druhů vánoček, tradičních chodských koláčů a různých druhů malých natvarovaných koláčků. Odborná porota hodnotila dovednosti, manuální zručnost, nápaditost a originalitu zpracování.

Soutěž Pekař roku Junior proběhla tradičně pod záštitou Svazu pekařů a cukrářů v České republice. „Cílem juniorské soutěže je podpora mladých talentů a pekařského oboru. Žáci si akci skvěle užili a na místě byla tradičně příjemná, ale zároveň soutěžní atmosféra, vyhlášení výsledků proběhlo ve VIP zóně kladenského hokejového stadionu.“


Mladí pekaři se utkali v soutěži Pekař roku 2023 Junior

Fotogalerie