Sdíleno na Instagramu - Listopad

Sledujete náš Instagram? Měli byste začít, protože přicházíte o spoustu našich aktivit! Listopad se nechl v duchu soutěží (Veletrh fiktivních firem, AR Junior, Chemická olympiáda, PišQworky) výstav (Vzdělání a řemeslo) a Dnů otevřených dveří. Žáci se zúčastnili řady exkurzí, fotografové fotili v terénu a aranžéři chystali vánoční autobus MHD, aby 1. prosince mohl vyrazit do ulic města.

Listopad

Vzdělání a řemeslo

Pokud se zajímáš o studium na naší škole, neváhej a navštiv náš stánek ve dnech 2. - 4. 11. na veletrhu Vzdělání a řemeslo.

Na našem stánku se dozvíš vše, co potřebuješ vědět o našich oborech. Vyber si pro sebe ten pravý.

Tak nečekej a přijď se podívat na náš stánek na českobudějovické Výstaviště. Těšíme se na tebe!

 

Veletrh fiktivních firem

Pokud chceš zjistit, který podnikatelský záměr letos zvítězí, nezapomeň navštívit 9. ročník Veletrhu fiktivních firem na českobudějovickém výstavišti.

Na veletrhu se představí 26 fiktivních firem žáků středních a vysokých škol z České republiky a Slovenska, které soutěží o titul nejlepší fiktivní firmy.

Na stánku Ekonomické fakulty JU se můžeš seznámit s jejich spoluprací se střední školou obchodní, která je jejich fakultní školou.

Tak neváhej a přijď se podívat na veletrh, kde tě čeká spousta zajímavostí, inspirace a zábavy.

 

Dny otevřených dveří

Pokud chceš vidět, jak to u nás skutečně vypadá, nezapomeň přijít na Dny otevřených dveří a zjistit o nás víc!

Na Dnech otevřených dveří se můžeš seznámit s našimi studijními obory, prohlédnout si naše budovy a zařízení, potkat naše učitele a žáky a získat odpovědi na všechny své otázky.

Dny otevřených dveří probíhají ve čtvrtek a pátek od 9:00 do 16:00 a v sobotu rovněž od 9:00 do 16:00.

Můžeš navštívit naši hlavní budovu na Husově 9, kde probíhá teoretické vyučování, nebo náš domov mládeže na Třebízského 22, kde se ubytovávají naše žákyně.

Pokud tě zajímají praktické obory, můžeš se podívat na naše budovy praktického vyučování na Průběžné 4 nebo Karla IV., kde se vyučují například kosmetička, aranžér, kadeřník, prodavač, obchodník, fotograf, pekař nebo sladovník.

Tak nečekej a přijď se podívat na naši školu. Těšíme se na tebe!

 

Fish&Chips a čaj o páté – Angličtina

 Když v angličtině probíráme téma jídlo, proč si ho i nevychutnat. Fish&Chips a čaj o páté - pro angličtináře jasná volba, a tak jsme navštívili se třídou 3KOS restauraci Born in London. Byla to pochoutka!

Chemická olympiáda – kategorie E

Jste připraveni na chemickou výzvu?  Naši žáci (1 žák 3FT a 5 žáků 4FT ) se do ní pustili a účastní se chemické olympiády kategorie E  Tato kategorie je velmi náročná, protože žáci musí zvládnout teorii i praxi z různých oborů chemie  a pracují na ní již od června. Žáci si ve třech laboratorních úlohách museli poradit se syntézou, analýzou a stanovením účinných látek v léčivech, která znáte z lékárny  Teď je čeká písemný test, který rozhodne o jejich postupu do krajského kola  Držte jim palce a sledujte jejich pokrok na našem Instagramu. 

Silon - Exkurze

Žáci oboru Farmaceutická technologie navštívili společnost SILON, která vyrábí různé druhy plastů a vláken. Bylo to velmi zajímavé a poučné. Viděli jsme, jak se z polyolefinů dělají kompaundy pro automobily, hygienu, stavebnictví a další obory. Dozvěděli jsme se také o historii této společnosti, kterou založil slavný český vědec Otto Wichterle. Víte, že první výrobek se jmenoval SILON a byly to punčochy?  Nyní společnost dodává své výrobky (vyrábí tři druhy kompaundů: TABOREX, TABOCAN a TABOREN a dále vlákno TESIL) do celého světa. Byla to skvělá exkurze a moc jsme si to užili.

 

Adaptační den

Adaptační den - plný zážitků, které stmelují kolektiv - má za sebou i třída 1NP

 

Pišqworky – postup do krajského kola

Ahoj všichni, mám pro vás úžasné zprávy! Podívejte se na fotky ze soutěže PišQworky, která se konala na Gymnáziu Jírovcova.

Naše škola postavila dva týmy: Hollywoodské hvězdy (5 žáků ze 4OP) a Pišqworos (5 žáků ze 4FT). Oba týmy postoupily ze skupiny a Pišqworos se dostali až do finále, kde skončili na druhém místě.

 

Exkurze – Bratři Zátkové

Dnes jsme si užili skvělou exkurzi do podniku Bratři Zátkové SE, kde jsme se dozvěděli vše o výrobě mouky a těstovin. Pan Velíšek nám ukázal, jak se z pšenice stane mouka, která se pak používá k pečení chleba, koláčů a dalších dobrot. Také jsme viděli, jak se v těstárně vyrábějí různé druhy těstovin, které jsou pak baleny a expedovány do obchodů. Bylo to moc zajímavé a poučné.

Děkujeme Bratři Zátkové SE za tuto příležitost a panu Velíškovi za jeho ochotu a vstřícnost.

 

Potápění - Fotograf

Zajímá vás, jak se potápějí hasiči? Naši žáci oboru fotograf se dozvěděli všechno, co potřebují vědět, když se zúčastnili tréninkového potápění hasičů z Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje na plaveckém bazénu.  Nejenže se seznámili s vybranou technikou potápěčů, ale také si procvičili své dovednosti v oblasti reportážní fotografie.  Podívejte se, jak focení probíhalo a nezapomeňte jim dát like a follow!

Rada mladších

Zástupci žáků z oboru Pekař, Cukrář a Kadeřníkse na Krajském úřadě zúčastnili meziškolní konference Rada mladších. Prezentovali své názory na témata: umělá inteligence, sebepoškozování, šikana a poruchy příjmu potravy. Sdíleli své názory a zkušenosti s žáky ostatních škol

 

Výstava H.R: Giger

Na výstavě H. R. Gigera v Alšově galerii na Hluboké nad Vltavou čerpali inspiraci žáci oboru

Fotograf. Bylo to úžasné. Viděli jsme jeho surrealistická a biomechanická díla nejen z filmu Vetřelec . Byla to skvělá inspirace pro naše fotografické projekty. Po výstavě jsme si prohlédli zámecký park, který byl krásný a klidný, což by příjemný kontrast k samotné výstavě.

 

Sladovna - Benešov

Naši žáci z oboru Pivovarník –sladovník si užili skvělou exkurzi do pivovaru Ferdinand v Benešově u Prahy! Viděli, jak se z ječmene dělá slad na humnech, jaké stroje a zařízení se používají při výrobě a jaké jsou jednotlivé fáze procesu. Získali také cenné informace od místního sladmistra, který jim vysvětlil všechny tajemství výroby sladu. Navštívili také spilku pivovaru, kde viděli, jak probíhá kvašení piva v otevřených kádích.

Byla to velmi zajímavá a poučná návštěva, která rozšířila naše znalosti o pivovarnictví a sladovnictví.

 

Vánoční autobus

Pokud máte rádi adventní atmosféru, nepřehlédněte speciální autobus MHD @dpmcb.cz, který jezdí po Českých Budějovicích. Je to krásný dárek od žáků oboru Aranžér, kteří ho vyzdobili vánočními motivy.  Můžete si ho vyfotit a sdílet na Instagram s hashtagy #ssohusova9 nebo s označením školy Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 (@sso.husova. 9) Také můžete nominovat své přátele, aby se zapojili do této lovecké výzvy a ukázali, kde všude v našem městě adventní autobus projíždí.

První příležitost k projetí se v něm naskytne už 1. prosince, tak neváhejte a nastupte. Uvidíte, že cesta s adventním autobusem bude zábavná a nezapomenutelná.


Sdíleno na Instagramu - Listopad

Fotogalerie