ERASMUS DAYS 2018

 

ERASMUS DAYS 2018

 

Žáci Střední školy obchodní a VOŠ se dne 12. října zapojí společně s celým evropským kontinentem do akce s názvem ERASMUS DAYS 2018. Na tento den si pro ostatní žáky školy, ale i pro širokou veřejnost, připravili prezentaci projektu „Turistické atraktivity regionu“, který je spolufinancován z programu Evropské unie Erasmus+.

Projekt „Turistické atraktivity našeho regionu“ je založen na mezinárodní týmové spolupráci žáků a pedagogů zúčastněných škol. Je zaměřen nejen na zdokonalení odborných jazykových znalostí, poznání života, tradic, kultury a zvyků partnerských zemí, ale i na práci s informačními a komunikačními technologiemi při společné tvorbě internetových stránek, práci na mapě s odkazy, na monitorování významných památek daného regionu, vytváření prezentací a na on-line komunikaci. Do projektu se spolu s námi zapojily střední školy ze Slovenska, Itálie a Litvy.

Žáci, kteří se účastní tohoto projektu, budou v rámci akce ERASMUS DAYS 2018 informovat o spolužáky a návštěvníky akce o navštívených místech ve svém regionu a o již proběhlých návštěvách v partnerských zemích, a to s využitím prezentací, videí, webových stránek projektu a interaktivní mapy s památkami.

V budově školy budou umístěny informační materiály programu Erasmus+ a bannery s fotografiemi, které zachycují průběh a zážitky z projektu. Žáci budou mít také možnost se o tyto zážitky podělit s ostatními návštěvníky a žáky, předat jim osobní zkušenosti z míst v zahraničí, která navštívili, přiblížit jim práci na projektu a průběh videokonferencí.

Přijďte se na ERASMUS DAYS 2018 přesvědčit i Vy, že naši žáci se ani ve světě neztratí.