Poznávací zájezd Anglie 2019

 

Poznávací zájezd Anglie 2019

 

Několikadenní pobyt v neznámém a cizojazyčném prostředí umožnil žákům se částečně osamostatnit, převzít zodpovědnost sami za sebe a v neposlední řadě si procvičit základy cizího jazyka – konkrétně angličtiny. Převážná většina anglických rodin, ve kterých letos žáci bydleli, byla velmi komunikativní a žáci si tudíž ověřili, jak rodilým mluvčím rozumí a na jaké úrovni jsou schopni reagovat. Někteří žáci dokonce navázali trvalejší přátelství a odjížděli s adresami svých hostitelských rodin a zůstanou i nadále alespoň v písemném kontaktu.   

Během našeho pobytu jsme navštívili mnoho zajímavých míst, včetně hlavního města Velké Británie – Londýna. Žáci mohou v budoucnosti využít těchto poznatků, např. u maturitní zkoušky, která obsahuje mimo jiné reálie dané jazykové oblasti. 

Poznávacího zájezdu se zúčastnili žáci různých oborů z celé školy a zejména žáci oboru Cestovní ruch měli dostatek příležitostí seznámit se s prací a povinnostmi průvodce a viděli všechny teoretické poznatky z hodin služeb cestovního ruchu převedené do praxe. 

Tento jazykově-poznávací zájezd měl u žáků velký ohlas a byl pro ně jednoznačným přínosem.

 

Program:

2. den: dopolední trajekt z Calais do Doveru

              Přejezd do Brightonu, prohlídka města a královského paláce, návštěva Sea Life Centre

3. den: výlet do Oxfordu, návštěva univerzitního centra a Christ Church College, nákupy 

4. den: výlet na Stonehenge a Windsor– historické město s královským sídlem 

5. den: prohlídka Londýna – O2 Aréna, jízda metrem do City of London, návštěva muzea Madam Tussaud´s; trasa prohlídky: Piccadily Circus, Leicester Square, Trafalgar Square, Westminster Abbey, The Houses of Parliament; návštěva London Eye, jízda lodí po Temži


Poznávací zájezd Anglie 2019

Fotogalerie