Výsledky regionálního finále

 

Naše škola pořádala regionální finále soutěže HLEDÁME NEJLEPŠÍHO MLADÉHO CHEMIKA ČR

 

V úterý 23. ledna 2024 se na naší škole konalo regionální finále celostátní soutěže HLEDÁME NEJLEPŠÍHO MLADÉHO CHEMIKA ČR VE ŠKOLNÍM ROCE 2023–2024. Soutěže se zúčastnilo 30 talentovaných mladých chemiků ze základních škol Jihočeského a Plzeňského kraje, kteří si vysloužili postup z předchozích kol. Soutěžící museli prokázat své znalosti a dovednosti v teoretických i praktických úlohách z oblasti chemie.

Soutěž probíhala pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje MUDr. Martina Kuby a náměstka hejtmana Jihočeského kraje pro oblast školství Mgr. Pavla Klímy. Regionálními partnery soutěže byly firmy Silon, s.r.o. a Tesil Fibres, s.r.o. Planá nad Lužnicí a Fisher Scientific, spol. s r.o., které věnovaly soutěžícím zajímavé ceny a dárky.

Slavnostního zahájení regionálního kola soutěže se zúčastnila primátorka města České Budějovice doc. Dr. Ing. Dagmar Škodová Parmová a zástupce Jihočeského kraje, který blahopřál soutěžícím k jejich úspěchům a poděkoval naší škole za organizaci soutěže.

Během soutěže měli doprovázející učitelé možnost užít si doprovodný program od Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, seznámit se s laboratořemi, výzkumnými projekty a studijními programy. Soutěžící žáci se zase bavili s žáky maturitního ročníku oboru aplikovaná chemie, kteří pro ně připravili doprovodný program plný chemických pokusů a her.

Vítězem regionálního finále se stal žák 9. třídy Jan Štěrba ze ZŠ a MŠ Kozojedy (Plzeňský kraj), do národního kola ho ještě doprovodí žák (Vít Peprný) z 15. ZŠ Plzeň, žákyně (Magdaléna Petýrková) ze ZŠ Kovářov a žákyně (Anastázie Rozhonová) ze ZŠ Dukelská Strakonice.

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci a průběhu soutěže, zejména našim učitelům chemie, kteří soutěž připravoval, a našim žákům aplikované chemie, kteří se starali o doprovodný program a její průběh. Díky nim se soutěž stala nezapomenutelným zážitkem pro všechny zúčastněné. Těšíme se na další ročník soutěže HLEDÁME NEJLEPŠÍHO MLADÉHO CHEMIKA ČR!


Dokumenty

Fotogalerie