Mgr. František Nestával

Další díl seriálu o absolventech je tady. Dnes se představí Mgr. František Nestával

Jste naším absolventem/absolventkou? Sdílejte s námi své zkušenosti - napište nám, nebo použijte na INSTAGRAMU hashtag #chodilijsmenasso

Mgr. František Nestával - obor Cestovní ruch✈️ - nástavbové studium, rok ukončení 1996

Dnes působí jako ministerský rada v Oddělení obchodního podnikání na Ministerstvu průmyslu a obchodu.

 Škola nám, žákům z odborných učilišť, tehdy jako jediná umožnila se na maturitu připravit prezenční formou. Na škole mě oslovily cizí jazyky, a tak jsem po maturitě absolvoval ještě jazykovou školu a po nějaké době jsem odcestoval na rok do zahraničí.

Po návratu z ciziny jsem nastoupil do jedné českobudějovické firmy, nulový obrat jsme dokázali zvýšit na 75 mil. Kč exportem do německy mluvících zemí.

Po úspěchu v soukromé firmě jsem dostal nabídku pracovat ve státní správě jako poradce náměstka ministra na Ministerstvu průmyslu a obchodu v Praze. Za 16 let mého působení na ministerstvu jsem získal mnoho zkušeností s přípravou podkladů, seminářů, konferencí, zahraničních cest, ale také projektů z Evropské unie.

Se svými spolužáky a učiteli se potkávám na srazech i na sociálních sítích. Nikdy se nedá zapomenout na tu dobrou partu, kterou z nás tato škola udělala. I když je nás spousta i v cizině, kontakty rádi udržujeme.

Životní i profesní dráha je o možnostech, které již dnešní žáci berou za samozřejmost – digitální a komunikační technologie a sítě, cestování, jazyková vybavenost. K tomu je nutná dávka vlastní píle, snahy a především slušnost. Přeji všem žákům této školy dobrou partu, otevřené dveře na profesní cestě a touhu po vzdělání.


Mgr. František Nestával