Odborná stáž v Lotyšsku

 Posíláme pozdravy a fotky z Rigy - z odborné stáže, která probíhá v rámci programu Erasmus+ a je spolufinancovaná Evropskou unií. Vše probíhalo skvěle, komunikovali jsme v angličtině, přidělené úkoly během stáže jsme zvládali na jedničku a práce nás bavila, byli jsme za ni dokonce chváleni. Žáci pracovali na prodejně nebo v kanceláři, zde byli rozděleni do dvojic a každá dvojice měla svého mentora, ti nám třeba pomáhali třeba se zpracováváním dat v MS Excel.

Během našeho pobytu jsme navštívili spoustu zajímavých míst, jako je Jurmala - přímořské lázeňské městečko s krásnými plážemi a vilami , muzeum Art Nouveau, kde jsme obdivovali nádhernou architekturu a design , galerii Lotyšského umění, kde jsme se seznámili s díly místních umělců , národní knihovnu, kde jsme si prohlédli impozantní budovu a sbírky , a panoramatickou terasu na Akademii věd, odkud jsme měli úžasný výhled na celé město .

Nezapomněli jsme ani na zábavu a užili jsme si bowling , kde jsme si zahráli pár her a soutěžili o nejlepší skóre. 

Stáž se nám všem moc líbila a naučili jsme se spoustu nových věcí. Domů si vezeme nejen spoustu kulturních zážitků, ale i nových odborných dovedností. 

Děkujeme Lotyšsku za pohostinnost a těšíme se na další spolupráci! 

 


Odborná stáž v Lotyšsku

Fotogalerie