Mobility 2011

Nový podpis smlouvy vyšle žáky SŠO znovu na Slovensko

Čtyři týdny stráví žáci Střední školy obchodní v Českých Budějovicích získáváním praktických dovedností a zkušeností v denním provozu hypermarketu Carrefour v Bratislavě.

Od konce října do konce listopadu se skupina jedenácti žáků oboru prodavač a obchodník pod vedením učitelek odborného výcviku zúčastní odborné stáže v zahraničí v rámci projektu Mobility 2011. „Cílem projektu zaštítěným programem Leonardo da Vinci, který podporuje odborné vzdělávání, je ověření odborných znalostí a dovedností žáků v cizojazyčném prostředí, podpora komunikačních dovedností, poznání životního stylu a kulturních zvyklostí hostitelské země," upřesňuje ředitelka školy Jarmila Benýšková.

Na jaře 2013 bude vyslána na Slovensko další desetičlenná skupina. Dohromady tak s dvěma předchozími skupinami navštíví slovenské hlavní město již přes 40  žáků školy, aby se obohatili nejen o cenné pracovní dovednosti a odborné znalosti, poznali v rámci volného času slovenskou kulturu a historii, ale aby se i do jisté míry postavili na vlastní nohy.

„Byla to asi největší zkouška toho, jestli se dokážeme postarat sami o sebe a jak zvládneme hospodařit s přidělenými penězi," shodují se žáci v názoru na pobyt v Bratislavě a všem těm, kteří to myslí s přípravou na budoucí povolání vážně, obdobnou zkušenost jednoznačně doporučují.

 

Jakub Stolička

 


Mobility 2011
Mobility 2011